művész


Pro Musica Leánykar

Pro Musica Leánykar

A Pro Musica Leánykar már a megalakulása évében aratott nemzetközi versenygyőzelme óta a világ egyik vezető énekkarának számít. A Kodály módszer sikerének világjáró nagyköveteiként koncertjeiken kívül keresett előadói zenei nevelési konferenciáknak, mesterkurzusoknak. A nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskolában működő Cantemus Gyermekkórusban szerzett élmények 1986-ban vezették kórusalapításhoz az öreg diákok…

 Tovább
Weboldal: http://www.cantemus.hu/cantemus/korusaink/pro-musica-leanykar/

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

A Pro Musica Leánykar már a megalakulása évében aratott nemzetközi versenygyőzelme óta a világ egyik vezető énekkarának számít. A Kodály módszer sikerének világjáró nagyköveteiként koncertjeiken kívül keresett előadói zenei nevelési konferenciáknak, mesterkurzusoknak. A nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskolában működő Cantemus Gyermekkórusban szerzett élmények 1986-ban vezették kórusalapításhoz az öreg diákok lelkesedését. Azóta a világ legjelentősebb kórusversenyein szereztek első helyezéseket és nagydíjakat. Legnagyobb sikerük a fennállásuk 10. évében nyert EURÓPA NAGYDÍJ, a 2002-ben, Dél–Koreában, Busanban megrendezett 2. Kórus Olimpián a 3 arany érem mellett elnyert két olimpiai bajnoki cím, és a Londonban megrendezett „Let the Peoples Sing” Kórusverseny vándordíja, a Silver Rose Bowl /Ezüst Rózsa Serleg/.

A kórus repertoárja a zeneirodalom széles skáláját öleli fel a reneszánsztól napjaink zenéjéig. Műsorukban megtalálhatók Bartók és Kodály művei mellett a reneszánsz és a romantikus kórusművészet jeles darabjai éppúgy, mint a kortárs magyar zeneszerzők művei. Számos mű bemutatása fűződik nevükhöz. A sok nemzetközi elismerés (első díjak, nagydíjak) mellett a Cantemus Gyermekkarral közösen két rangos magyar díjjal is elismerték az énekkarok munkáját: 1993-ban Bartók – Pásztory Díjat, majd 2004-ben Magyar Örökségért díjat kaptak.

Ajánlataink


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!